Er is niets anders dan een lege batterij

Voorbij zijn de dagen dat ons oude favoriete speelgoed de slaapkamers van onze kinderen vulde. Nu draait het allemaal om de nieuwste technologie en de nieuwste gadgets die hun speeltijd in beslag nemen. Bekijk hier de Mijn Hummeltje korting.

Een ding dat echter nooit uit de mode zal raken, is het houten speelgoed waar je ooit van hield als kind. Ze zijn charmant, tijdloos en gewoon mooi om naar te kijken, maar als je meer redenen nodig hebt om voor houten speelgoed te kiezen, dan is hier onze top 5:

Veel duurzamer dan plastic speelgoed

Heb je ooit een peuter zijn favoriete speelgoed voorzichtig terug in zijn speelgoeddoos zien plaatsen? Nee, wij ook niet. In plaats daarvan vind je ze verspreid over de vloer van de woonkamer, verstopt in de achtertuin en er zullen er vast ook een paar tussen de kussens van de bank zitten.

We kunnen dit roekeloze gedrag niet echt kwalijk nemen, maar we kunnen speelgoed kopen dat ertegen kan. Waar plastic speelgoed de neiging heeft om te breken en broos te worden, kan houten speelgoed de natuurlijke slijtage veel langer aan. Dit maakt ze het perfecte cadeau dat een leven lang meegaat.

Veiliger dan plastic speelgoed

Volgens deze studie krijgt een kind in Nederland in een jaar gemiddeld voor bijna €500 aan speelgoed. Ze zijn zo’n belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een kind, maar met zoveel speelgoed binnen handbereik moet je er zeker van zijn dat ze beschermd zijn tegen schadelijke chemicaliën.

Natuurlijk speelgoed van hout vormt niet dezelfde bedreiging als synthetisch speelgoed. Je zult merken dat sommige plastic speelgoed een combinatie van chemicaliën bevatten die uiteindelijk meer gevaar kunnen opleveren dan ze waard zijn.

We zijn er trots op dat we kwaliteitsvolle en veilige producten kunnen leveren met houten speelgoed gemaakt met kindvriendelijke verven, beitsen en lakken. Laat je onverschrokken ontdekkingsreiziger vrij rondlopen met hun houten speelgoed in de hand en geef jezelf wat gemoedsrust.

Jouw baby wordt er creatiever door

Er is niets krachtiger dan de fantasie van een kind. Een van de voordelen van het geven van houten speelgoed boven plastic speelgoed is dat het hun creativiteit voedt. Terwijl plastic speelgoed meer functies, ontwerpen en geluidseffecten heeft, dwingt houten speelgoed hen om hun fantasie de vrije loop te laten en nieuwe manieren te bedenken om ermee te spelen. Het zal hun natuurlijke nieuwsgierigheid aanwakkeren en hen helpen motorische vaardigheden, probleemoplossende vaardigheden, hand-oogcoördinatie, sociale vaardigheden en nog veel meer te ontwikkelen!

Beter voor het milieu

Een van de beste dingen van houten speelgoed is dat het milieuvriendelijk is. In een wereld met klimaatverandering, vervuiling en een toenemende ecologische voetafdruk, kun je je steentje bijdragen aan het milieu door voor de duurzamere optie te kiezen.

Het is een geweldige manier om uw kinderen over deze problemen te leren, vooral wanneer plastic speelgoed bijna nooit vergaat en hoogstwaarschijnlijk zal breken voordat u de kans krijgt om ze te recyclen.

Ons houten speelgoed is gemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit die beschikbaar zijn en bevat geen vervelende chemicaliën in het creatieproces, waardoor het milieu wordt beschermd voor toekomstige generaties.

Kunnen generaties lang doorgegeven worden

Daarom houden we van onze collectie houten speelgoed dat echt een leven lang meegaat. Het beste is dat als ze eenmaal uit het speelgoed zijn gegroeid, ze het uiteindelijk kunnen doorgeven aan hun broers en zussen of zelfs aan hun eigen kinderen. Van treinstellen tot een houten keuken, je zult zeker een tijdloos cadeau vinden dat ze jarenlang zullen koesteren.