De comeback van de scrunchie: Waarom deze 90’s haartrend weer helemaal in is

De comeback van de scrunchie: Waarom deze 90’s haartrend weer helemaal in is

Mode is vaak een kwestie van cycli, waarbij trends uit het verleden een nieuw leven krijgen in de moderne tijd. Een van de opvallende comeback-trends van de afgelopen jaren is de scrunchie. Dit iconische haarelastiekje uit de jaren 90 heeft zijn weg teruggevonden naar de hoofden van fashionista’s en influencers over de hele wereld. In dit artikel duiken we in de redenen achter de opmerkelijke comeback van de scrunchie en ontdekken we waarom deze 90’s haartrend weer helemaal in is.

1. Nostalgie en retrostijl:

Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van de scrunchie is de nostalgische aantrekkingskracht. Veel mensen associëren de scrunchies met hun jeugd en de jaren 90, waardoor het een gevoel van sentimentele waarde heeft. Bovendien heeft de retrostijl de afgelopen jaren een grote invloed gehad op de modewereld, en de scrunchie past perfect bij deze trend.

2. Fashion statement:

De scrunchie is niet alleen een functioneel haarelastiekje, maar ook een mode-accessoire. Met scrunchies kun je je haar op een trendy en opvallende manier stylen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en materialen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je persoonlijke stijl uit te drukken. Of je nu kiest voor een basic effen scrunchie of een gedurfde print, het voegt een leuke en speelse touch toe aan je kapsel.

3. Haarvriendelijkheid:

Een andere reden voor de populariteit van de scrunchie is de haarvriendelijkheid ervan. In tegenstelling tot traditionele elastiekjes, die vaak het haar beschadigen en knikken achterlaten, zorgt de zachte stof van de scrunchie voor minder haarbreuk en klitten. Scrunchies zijn vooral geliefd bij mensen met dikker, krullend haar, omdat ze zorgen voor minder spanning en bescherming bieden aan de haarlokken.

4. Veelzijdigheid:

Scrunchies zijn niet alleen geschikt voor het maken van paardenstaarten en knotjes. Ze kunnen op verschillende manieren worden gedragen om een breed scala aan kapsels te creëren. Van hoge paardenstaarten tot nonchalante vlechten en half-up half-down stijlen, scrunchies voegen een speelse en trendy touch toe aan elke look. Bovendien zijn ze ook geschikt voor zowel dagelijkse looks als speciale gelegenheden.

5. Celebrities en influencers:

Beroemdheden en influencers hebben ook bijgedragen aan de populariteit van de scrunchie. Door scrunchies kopen te dragen en te delen op sociale media, hebben ze deze 90’s haartrend weer nieuw leven ingeblazen en laten zien hoe veelzijdig en stijlvol ze kunnen zijn. Het zien van bekende gezichten die scrunchies dragen, heeft bijgedragen aan het creëren van een hype rondom dit haarelastiekje.

Conclusie:

De comeback van de scrunchie is een perfect voorbeeld van hoe trends uit het verleden weer in de mode kunnen komen. De combinatie van nostalgie, fashion statement, haarvriendelijkheid, veelzijdigheid en de invloed van beroemdheden en influencers heeft geleid tot de populariteit van de scrunchie in de moderne tijd. Dus, als je een vleugje retrostijl aan je haar wilt toevoegen en je persoonlijke stijl wilt uitdrukken, is de scrunchie zeker een must-have accessoire. Grijp je favoriete scrunchie en maak een statement met je kapsel!